ÄÄNESTÄ VASEMMISTON KOKEMUSASIANTUNTIJOITA!


Ei ole ollenkaan sama, kuka sotessa päättää.
Äänestä vasemmiston kokemusasiantuntijoita.

Vasemmistoliiton Meri-Turun yhdistys on asettanut aluevaaliin 2022 kaksi ehdokasta. Vasemmistonaiset tukevat heidän vaalikampanjaansa.


Diana Lempinen

Diana Lempinen


Maria Sund

Maria Sund

1. Kuka olet ja mistä tulet?
Olen Diana Lempinen, 54 vuotias turkulainen. Asun Runosmäessä.
1. Kuka olet ja mistä tulet?
Maria Sund, vuosimallia -59 paljasjalkainen turkulainen, asun Kakskerrassa. Olen kerennyt toimia monella alalla: Telakalla, kun vielä Aurajoen varrella oli varustelutoimintaa, seniorien hyvinvointikeskuksissa sekä avoimen lähdekoodin parissa pienyrittäjänä. Harrastan perinteistä jousiammuntaa osana meditointia.
2. Miksi olet ehdokkaana?
Minua kiinnostaa olla ehdokkaana. Olen Vasemmistoliiton Meri-Turun yhdistyksessä ja haluan vaikuttaa vammaisten asioihin. Olen rehellinen ja luotettava ehdokas.
2. Miksi olet ehdokkaana?
Meri-Turun yhdistyksessä minua tuettiin tulemaan ehdolle. Nämä vaalit ovat tärkeät kaikille ihmisille. Toimin ehdottomasti sen eteen, että hyvinvointialueella turvataan meidän ikääntyvien ja vammaisten oikeudet parisuhteeseen ja perheeseen, sukupuoli-identiteettiin ja seksuaalisuuteen niin asiakkaina kuin työntekijöinäkin. Me olemme voimavara, emme rasite. Hyvinvointialueemme on turvattava omat julkiset palvelut, sillä näihin voimme itse vaikuttaa.
3. Mitä kokemusasiantuntemus tarkoittaa sinun kohdallasi?

Nyt olen avustajana Turun seudun Kehitysvammaisten Tuki ry:n Tanssituvalla ja Ilon ja Energian klubilla. Olen ollut töissä myös koulunkeittiössä. Lisäksi on kertynyt kokemusta monista vaaleista.


Diana Lempinen

3. Mitä kokemusasiantuntemus tarkoittaa sinun kohdallasi?
Sain ykköstyypin diabeteksen 80-luvun lopulla, sisareni jo 70- luvun alussa. Pitkäaikaissairaus on tuonut myös muita vammoja, joten kokemusasiantuntemusta niin perus- kuin erikoissairaanhoidon asiakkaana on jaettavaksi asti. Kiitos ensihoidolle, joka on on ehtinyt paikalle meille asti. Olen toiminut seniorien hyvinvointikeskuksissa sekä LGBTIQ -yhteisöissä, joten ymmärrän myös sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen sekä moninaisten vammaisten haasteet.


Maria Sund

Myös Varsinais-Suomessa tulee päästä heti hoitoon. Odottaminen puhelinjonossa ei riitä.

Hyvinvointialueiden rahoitus tulee laittaa kuntoon.
Resurssit tulee suunnata asiakkaiden palveluun.

Hyvinvointialueen tulee olla houkutteleva työnantaja.
Palkkauksen, työolojen ja koulutuksen tulee vastata tehtäviä.
Työ tulee organisoida järkevästi ja selkeästi.

Palveluissa tulee tunnistaa, mitä tarvitsevat vammaiset, seksuaaliset vähemmistöt, maahanmuuttajat.

Ennakkoäänestys 12.1. – 18.1.2022.
Vaalipäivä 23.1.2022